Biologické hodiny spánek a melatonin. Melatonin je hormon. Není bylina, vitamin nebo minerální látka.

Spánek bez domova
Je Melatonin dobré vzít jako pomoc s mým spánkem?

Takže přesně, co je melatonin ?

Melatonin je hormon. Není bylina, vitamin nebo minerální látka. Hormony jsou přirozeně produkovány v lidském těle, jak je budete potřebovat. To znamená, že je velmi nepravděpodobné, že někdo má melatonin nedostatek. Zatímco melatonin mohl být považován přirozené, ve většině případů to nepochází ze země. Existují výjimky - jídla, která obsahují melatonin v nich - ale to je jiný typ než to, co melatonin je produkován v mozku.

Vaše hladina melatoninu může být testována s krevní testy, moči nebo slin test. Pokud se obáváte, že vám může být ve skutečnosti nedostatkem melatoninu, zeptejte se svého lékaře ohledně testování. Melatonin je produkován epifýzou a vysílá signál k regulaci spánku - probudí cyklus spánku centru mozku. Zajímavé je, že je melatonin také produkován v sítnici, kůži a gastrointestinálního traktu, ale to není to, co melatoninu ovlivňuje vaše biologické hodiny spánku.

To je opravdu důležitá věc, kterou by měli pochopit, o melatoninu: Melatonin je regulátor spánku a tělových hodin regulátor, ne spánkový iniciátor. Melatonin pracuje s vašimi biologické hodiny tím, že řekne vašemu mozku, když je čas spát. Melatonin nezvýší váš spánek nebo potřeba spánku.

Melatonin je nazýván "Vampire hormonů", protože to je především ve tmě a potlačený světlem. Hladiny melatoninu vašeho zvýšení uprostřed noci a postupně klesat, v noci se změní na ráno, takže vystavení světlu před spaním mohou tlačit vaše biologické hodiny ve špatném směru, takže melatoninu neúčinné.

Melatonin léčí poruchy cirkadiánní rytmus (kde budete spát správné množství minut, ale vaše tělo hodiny v nesprávný čas), práce na směny Poruchy spánku a ranní probuzení - všechny věci, které se zabývají načasování vaši potřebu spánku. Melatonin není považován za efektivní léčbu nespavosti.

Melatonin ve formě tablet nefunguje jako vaše tělo přirozeně vyrábí melatonin, ale účinky mozek v nárazech a rychle opouští systém, místo toho pomalu stavět-up a pomalý wash-out, že vaše tělo je přirozeně produkovaný melatonin zkušenosti.

Správné dávkování melatoninu může být problém. Podle výzkumu provedeného na MIT, správné dávkování melatoninu pro to, aby byly účinné, je 0,3-1.0 mg. Mnoho komerčně dostupných forem melatoninu jsou ve třech až 10 násobku částky vaše tělo bude potřebovat. Ve skutečnosti, tam je nějaký důkaz, že vyšší dávky mohou být méně účinné. V Evropě, má melatonin při velmi vysokých dávkách byly použity jako antikoncepční prostředek.

Melatonin může mít nežádoucí účinky. Melatonin (dva až tři miligramy nebo vyšší), má vedlejší účinky:

Bolesti hlavy
Nevolnost
Next-denní vrávoravost
Hormonální výkyvy
Živé sny a noční můry

Melatonin také mohou mít problémy s bezpečností. Zatímco melatonin je k dispozici přes-the-counter, v USA a Kanadě, melatonin je k dispozici pouze na lékařský předpis - nebo vůbec ne, v některých zemích. V USA je melatonin prodává jako potravinový doplněk, nikoliv lék, takže až do nedávné doby, melatonin nebyl předmětem stejných čistoty pravidla a normy, jak léky na předpis. V červnu 2010, nová FDA pravidla vstoupila v platnost, které vyžadují všechny doplňky stravy pro dosažení souladu s "správné výrobní praxe", mezi které patří dodržování norem při výrobě a označování.

Takže co to všechno znamená, pokud si chcete vyzkoušet melatonin jako doplněk? Melatonin se ukázalo být v bezpečí u zdravých lidí při použití po dobu až tří měsíců na správné dávkování.

Když se užívá několik hodin před spánkem může posunout Melatonin biologické hodiny dříve, takže lepší prostředí pro usínání a probouzení na čas.
Když se užívá ve správné dávce (0,3 - 1 mg), to může být efektivní pro pracovníkům na směny a lidé s cirkadiánní poruchy.
Nicméně, většina Melatonin prodával přes pult je zabalen v dávkách od jeden miligram na 10 miligramů, u většiny dávek obsahujících zdvojnásobit či ztrojnásobit částku, která je potřeba být efektivní pro obyvatelstvo, které budou mít prospěch z jeho používání.

Další možná použití pro Melatonin:
Jako anti-oxidant působí Melatonin na volné radikály. To může snížit škody způsobené Parkinsonovou nemocí, a mohou mít anti-stárnutí.
U starších pacientů, se ukázalo, že někteří slibují v řízení typu nespavosti tzv. ranní probuzení, ale tato oblast potřebuje více studia a nebere v úvahu, léky, které mohou interagovat s melatonin.

Opatrnosti je třeba při použití Melatoninu: 
Měl by být používán pod vedením lékaře a odborné spánkové laboratoře.
To by měly být použity na správné dávkování.
Je třeba vzít asi 90 minut před světly ven. (ten překladač...rozumíte?) před zhasnutím světla!
Měl by být použit pro krátkou dobu (méně než tři měsíce).
To by mělo nikdy být použit v kombinaci s jinými léky navozující spánek.
To by nikdy neměl být používán s alkoholem.
To by nikdy neměl být používán u dětí mladších než 18 let.
Tam jsou možné interakce efekty, které by mohly změnit účinnost vaší aktuální léčebného režimu.

K dispozici jsou nové a vzrušující experimenty s náplastí na dodávku melatonin pro použití do směny zaměstnance, a jiní, kteří mají pracovní prostředí, které dal své pravidelné cirkadiánní hodiny na zkoušku. Tart třešně obsahují přírodní melatoninu , a tam je výzkum ukazují, že pití koláč třešňový džus může pomoci s nespavostí. Tam jsou vitaminy a minerální látky - vitamin D, B vitaminy, kyselina listová a vápník - to bylo prokázáno, že pomáhají jak s energií a relaxace.

Na konci dne (žádná slovní hříčka určena), vaše první linii obrany na problémy se spánkem, je dobré zdraví a dobrá spánková hygiena. Ať je to zvyk připravit vaše tělo a vaše mysl na konci každého dne se dostat zbytek, který potřebujete. Zkuste to dřív, než si začít hledat něco jiného. A když budeš dělat vypadat, buďte opatrní.

Obecná rozprava k melatoninu:
Jeho hladiny jsou silně závislé na střídání světla a tmy.

Melatonin se také podílí na regulaci celoročního rytmu, tj. střídání období léta a zimy. Ačkoliv je tato funkce u člověka, na rozdíl od jiných živočichů, výrazně potlačena, snížená produkce melatoninu regulovaná rovněž délkou světelného dne se podílí na odbrzdění produkce pohlavních hormonů v jarním období.

Většina funkcí melatoninu je zprostředkována přes melatoninové receptory, ostatní působení se vysvětluje jeho mimořádnou antioxidační aktivitou. Tímto způsobem patrně chrání jádro a mitochondriální DNA. Snížená hladina melatoninu u pracovníků na nočních směnách je považována za faktor pravděpodobně zodpovědný za zvýšený výskyt rakoviny .

Hlavní místo jeho tvorby je u člověka v šišince, odkud je uvolňován do krevního oběhu. Objevuje se také v oblasti sítnice nebo zažívacího traktu. Je tvořen z aminokyseliny tryptofanu a jeho produkce je řízena tzv. cirkadiánními hodinami v oblasti hypothalamu. Světelné záření (především pak o vlnové délce 484 nm – což odpovídá světlemodré barvě) jeho tvorbu snižuje , tma naopak jeho produkci podporuje.

Melatonin je jedním z nejdůležitějších spánkových regulátorů. Schopnost jeho tvorby se ale s narůstajícím věkem postupně snižuje. To může být považováno za jeden z důvodů zvýšeného výskytu nespavosti ve vyšším věku a u osob se sníženou hladinou melatoninu v krvi. Úprava jeho hladin pak na podkladě klinických studií vede u těchto osob k optimalizaci spánkového schématu a k jeho zvýšené kvalitě.

Zdroj: www.huffingtonpost.com/
K překladu použit Translator Google.

Oblíbené příspěvky

Štítky a MENU, RUBRIKY - je tu všechno o nemocech i lidech....

#školní zdravotní služba #dispensární péče #prevence #pediatrie 7 000 000 ACTA Admin Afektivní neurověda Afrodisiaka Afty Akáty bílé Akutrauma Alergie Alicia Keys Alternativní medicina Alzheimerova choroba Americké zdravotnictví Amerika Anatomie Angina pectoris Antidepresiva Antioxydanty Aristoteles Asertivita Ateroskleróza Auskultace Bakterie Basshunter Beletrie Benedikt XVI. Bible Bing Biochemie Bioklimatologie BLIKAJÍCÍ OČI Blogeři sobě Blogy Bohemian melody and songs Bolest Bolest u člověka Bolesti hlavy Bolesti nohou BonaFides Bršlice kozí noha Aegopodium podagraria L. Bug Opera Bulvár Buněčné receptory Bylinky Bylinky a spánek Cannabis Cestovní medicina Cicero Cippolovy zákony stupidity Cipralex Cirhóza Citový mozek Civilizace Civilizační nemoci Co je psáno Coronavirus Credo Experto Čaj Čekárny psychiatrů. Deprese České momenty D-FENS Dehydratace Demence Demokracie Dengue Deprese Deprivanti a deprivantství Dětská obezita Dětské lékařství dezinformace Diabetes mellitus Diagnostika manipulace Diagnostika v oční medicině Diferenciální diagnostika Diskuze a debaty Dítě Divizna velkokvětá Dlouhá cesta Dna Dobrý voják Dobrý vtip! Doktor je Bůh Domácí lékárna Donald Trump Dyspepsie Editace a styl psaní příspěvků EKG Elektřina Elizabeth Blackwell Emergency emoce Energie a my Epidemiologie Erotika na internetu Erythema migrans Etiketa Etnika Evropa Expert v terénu Externí disk Facebook Febrilní křeče Filmy Florence and the Machine Fotografie František Ringo Čech Freud Frustrace Funkční poruchy Fysiologie Fytoterapie G+ G+ notifikace v Opeře Gastroenterologie Gaučing Gaudeamus igitur GDX Access Geek Geny a informace Glaukom Google Google AdSense Google Analytics Google Scholar Google+ Hemagel Hepatologie Historie Hloh obecný Horečka Hormony Hřích Hudba Humor Humor v medicíně Hunting Hygienický balíček Hyperkinetická porucha Hyperplasie prostaty Hyperpyrexie Hypertensní choroba Hypertenze Hypnotika Chirurgie Cholera Cholesterol Chronický únavový syndrom Chřipka Idiopathické Imunita Imunosupresiva In Vino Veritas Infekční koutky Infekční nemoci Instinkty Insulinová resistence Inteligence Interna a kardiologie Internet Ischemická choroba Iveta jak na to Jídlo a zdraví Kalium Kamenný most Kardiovaskulární zdraví Karel Kryl Karel Schwarzenberg Karikatura Kašel Káva Kemel Klávesové zkratky Klysma neboli klystýr Kodex internetového diskutéra Koledy Kolokvium Komentáře Konopí Kopírování Korona virus Krásné ženy Kráťa Kruh Užitečné příspěvky Laboratorní diagnostika Lásky čas Léčivé rostliny Ledviny Legionářská nemoc Legrace Lékař Léky nové generace Les Lež Life at Google Liganty LIST SENNY Literatura Lymeská Borelióza M.Parkinsoni Maminka Manicko depresivní syndrom Marek Slabý Matka Med smrkový Media Medicina Meduňka Melatonin Metabolický syndrom Meteorosenzitivita MEXICO MIKROBIOLOGIE Mikrobiom Mikroorganismy Milenci Minerály Mobilní internet moderní medicina Mononucleosa MOTOROLA Droid RAZR Moudrost Mozek Mozek a drogy Mučení MUDr. Jan Dvořáček MUDr. Jan Hnízdil MUDr. Plzák Můj pohled na svět Munchhausenův syndrom Murphyho zákony Muži a ženy Myslivost Myšlenka dne NA LAČNO Narcistická porucha osobnosti Názory Nefrologie Nefunkční bezpečnostní hláška Nemoc z líbání Nemoci dospívání Nemoci prostaty Nemoci štítné žlázy Nemocný vypráví Nespavost Neuroanatomie a neurofysiologie bolesti Neurogeneze Neurochirurgie Neurologie news Nikon Nobelovy ceny Nootropica Novinky Novinky a zajímavosti O dětství O chřipce obecně O jmelí O lásce O stárnutí a stáří O závisti Objevy Očkování Oční (ophthalmologie) Oldřich Vinař Only for Medicine Operace Optika ORL Osobnost lékaře Osobnostní patologie Ostatní Ostropestřec mariánský Ovládání Ovoce Paliativní medicina Paměť Pandemie Parazitologie Parkinsonova nemoc Patologie Pavel Pafko Pepa Řepa Pesticidy Pirátství Pivo Placebo efekt Plynové jezírko s oxygenoterapií Počítače a diagnostika Policie Porodnictví a gynekologie Porucha metabolismu Poruchy vědomí Pozitivní myšlení Poznámky Poznáte je? Pravda Preexisting condition Premenstruační syndrom Prevence Prevence a zdraví Probiotika Proces wuauclt.exe Prof. Koukolík prof. Matějček prof. MUDr František Koukolík Prof. MUDr. Pavel Pafko prohlížeč Opera Propedeutika Prostata Přátelství Přetížení organizmu Příroda Příroda a zdraví PSA Psychiatrická onemocnění Psychiatrie a psychologie Psychoaktivní látky psychoanalýza Psychologie Psychopatie Psychosomatická medicina Ptáci pudy Půst Racionální výživa Radkin Honzák Rady a tipy Rakovina prostaty (caP) Rath a sedmimilionová krabice Reforma Rehabilitace Reklama Renata Rickrolling Rodina Rozšíření Opery Rychlá pomoc Řešení problémů Řízky Sametová revoluce Sanitka Sanitka Mercedes veteran Screenshot Serenoa repens Sex Sex a zdraví Schemer Skupinová hloupost Sluch Smazání Facebooku Sociální patologie Sociální sítě Sokrates Soubory .OGG Soukromí Spánek a jeho poruchy Spánek a léky Speciální pedagogika Sport Sportovní lékařství Stahování Stáří Statečnost Statistika Steatóza jater Stomatologie strach Street View stres Studium Sůl v potravě člověka Svoboda Svobodný internet Syndrom vyhoření Šampaňské Škola Školní zdravotní služba Švejk Technické spekulace Teotihuacan The New York Times Tipy Tipy a návody Tonometry TOPLekar.cz Toxiny Toxoplasma Transplantace Tráva Trojský kůň Trpajzlíci Třezalka Twitter Twitter Frenzy U bankomatu Umění Unwand Urologie USA Úvod úzkost Václav Havel Vakcína Válečná medicina Vánoce VENEZUELA Verše Veřejné mínění Veverka Videa Vilcacora Virologie Virosa Virtuální prohlídka měst Virus Vitaminy Vlídné slovo Voda Vtipné a pozitivní Vtipné okamžiky Vtipy Vyhledávač Výchova Water is Vital for life WD My Passport WHO YES WE CAN YouTube Zácpa Obstipatio Zahrady Zajímavosti Zákon Závislost Závislosti Zdraví Zdravotní pojištění Ze života lékařů Ze života sestřiček Zlatá šedesátá Zrychlení počítače? Židovské Žít je tak krásné Život s holou prdelí Život v přírodě Životospráva a dlouhý život

Siesta s dýmkou u kávy